814

Підземні видобувні цехи

Минулий тиждень всі три шахти Марганецького гірничо-збагачувального комбінату відпрацювали досить добре, але були деякі перебої в роботі.

Постійні перегони гірничого обладнання у надрах шахти №3/5 не "вибили" гірників із строю, а тому видобуток руди вівся згідно встановлених планових зобов’язань. Проте на початку минулого тижня спеціалісти відділу технічного контролю виявили порушення щодо якості сирої марганцевої руди. Так, у середу у руді цього цеху була виявлена бетонна затяжка. Винуватцям видано талон-попередження.

Видобуток сирої марганцевої руди та прохідка гірничих виробок виконуються шахтою №9/10. У західному відкотному штреку поки що продовжуються роботи з перекріплення, забій запуститься у роботу на початку січня.

З деякими перебоями відпрацювала минулого тижня шахта №14/15. В середу добовий план з видобутку руди був недовиконаний через ремонт автоматики запуску лінії маршрутних конвеєрів у другу технологічну зміну. У четвер планові показники з видобутку недовиконані через заміну підшипника на кінцевій станції ЛК-52 та заміну електродвигуна на приводі 1-го північно-східного виїмкового штреку. Продовжуються роботи по монтажу СК-60 – з початку минулого тижня гірники приступили до установки роликів по ставу конвеєра.

Грушівський кар’єр

Весь минулий тиждень кар’єрний гігант – 5-тисячний роторний комплекс – працював майже без зупинки. Проте у вівторок він зупинився через вихід з ладу підшипника первинного валу нижнього редуктора привідної станції №1. Оперативно комісія кар’єру виїхала на місце для визначення причини. Проводяться ремонтні роботи.

Також продовжуються ремонтні роботи на крокуючих екскаваторах. На 138-ій машині виконується перемонтаж опори передньої лижі з правої сторони, а на 69-ій – ремонт первинного валу редуктора тяги силами ремонтно-механічного цеху.