Звернення голови правління

Звернення голови правління


Голова правління

Природа подарувала марганецькій землі надра, багаті на марганцеву руду. Вона використовується в металургії для підвищення властивостей сталі, таких як зносостійкість, твердість, опір розриву, антикорозійність. Завдяки цьому подарунку існує місто Марганець та «Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат» – підприємство з видобутку та переробки марганцевої руди. Комбінат розробляє східну частину Нікопольського родовища марганцевих руд – Грушівсько-Басанську ділянку.

Наша історія триває вже понад століття – у 2020 році виповнилося 135 років з моменту відкриття і початку розробки Нікопольського родовища марганцевих руд. Як «Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат» підприємство утворене в 1970 році на базі рудників «Нікополь-Марганець», і ось вже 50 років підтримуються ті славні традиції, які біля витоків заклали наші діди і прадіди.

Наше підприємство унікальне, адже видобуток марганцевої руди ведеться і підземним, і відкритим способом, з подальшим збагаченням сирої руди на збагачувальній фабриці. Для цього в структурі комбінату функціонує три шахти, Грушівський кар'єр і Грушівська збагачувальна фабрика, а також автомобільний, залізничні та і інші допоміжні цехи, що забезпечують працездатність основних виробничих підрозділів.

Продукція, яку виробляє Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат – марганцевий концентрат зі зниженим вмістом фосфору, і в залежності від вмісту марганцю він ділиться за сортам на: 1б, 2-й і карбонат.

Основні споживачі нашої продукції – це вітчизняні феросплавні заводи. Щорічно підприємство досягає високих виробничих показників, і все це завдяки колективу «Марганецького гірничо-збагачувального комбінату» – команді професіоналів, здатних вирішувати складні виробничі, технічні та соціальні завдання. «Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат» завжди відкритий для взаємовигідної співпраці і надійних довгострокових відносин, тим більше що багаторічний досвід виробництва дає на це обґрунтовану перспективу.






Голова правління АТ «Марганецький ГЗК» Олексій Миколайович Алєксєєнко