840

Вже дев’ять місяців Україна живе у стані війни, яку проти неї підло розгорнула росія. На всій території країни діє воєнний стан, і це означає, що життя всіх українців має зовсім не такий перебіг, до якого вони звикли. Змін зазнало все – робота, відпочинок, дозвілля.

З початком війни величезна кількість українців долучилася до боротьби країни з агресором – хтось пішов добровольцем воювати, хтось в тероборону, хтось волонтерити, а хтось в інформаційне військо. Хтось втратив роботу або навіть житло й вимушений був евакуюватися зі свого міста чи навіть з країни. Але є й ті, хто й досі має змогу повноцінно працювати на своїй основній роботі задля користі країни – комунальники, працівники заводів, комбінатів, фабрик, водії, постачальники, шахтарі, енергетики, продавці, медики, журналісти і, звісно ж, військові.

Незважаючи на ведення бойових дій на території нашої громади, Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат продовжує працювати, забезпечуючи своїх працівників всім необхідним, надаючи життя місту та виплачуючи середню заробітну плату своїм робітникам, які були призвані до лав Збройних Сил України. Так, виникало безліч нестабільних ситуацій та труднощів, і багато хто сумнівався у подальшій роботі комбінату, але попри все наші гірники продовжували працювати, виконувати свої встановлені планові зобов’язання та здобувати нові гірничі перемоги.

Вітання гірників

Вітання гірників

30 листопада на шахті №9/10 в першу зміну видобувна бригада під керівництвом Віталія Григоровича Федорова достроково виконала річний план з видобутку сирої марганцевої руди, видавши на-гора 97 100 тонн, згідно Наказу №1. Цією подією бригада Віталія Федорова здобула "золото" у виробничому змаганні серед видобувних бригад Марганецького ГЗК.

Цього року бригада Віталія Федорова не раз стикалася із труднощами, працюючи в різних умовах – як в гарних, так і в складних. Ось і останні місяці роботи гірничого колективу видалися досить напружені, адже забій декілька разів стикався з сильним гірським тиском, що змушував зупиняти видобувні роботи та займатися перекріпленням виробки. Але колектив цієї бригади міцний та згуртований і різні перешкоди він гідно долає. Також складнощі виникли і через війну – з бригади до лав ЗСУ вступили 4 людини, і комплектація бригади відбувалась за рахунок інших бригад, задля того, щоб цей колектив працював у три зміни. З початку року бригада Віталія Федорова працювала у головному конвеєрному вибої, потім перекинула свої сили на західний відкотний, згодом – на 30-й північний вибій, де і було виконано річний план. З показників роботи видобувного колективу видно, що гірники, попри тяжкий час для всієї країни, не втратили свою гірницьку загартованість, а тому зовсім скоро ми будемо вітати хлопців з подоланням найпрестижнішого гірничого рубежу у 100 тисяч тонн.

– Хочу привітати колектив Віталія Федорова з достроковим виконанням плану, – говорить начальник шахти №9/10 Сергій Сергійович ГУЖВА. – Бажаю хлопцям, щоб кожного року вони міцнішали та продовжували утримувати звання передової видобувної бригади Марганецького гірничо-збагачувального комбінату. Щастя, міцного здоров’я і Перемоги України.

Також того ж дня традиційно на стволі шахти гірників вітали почесні гості – представники адміністрації правління та профспілкового комітету Марганецького гірничо-збагачувального комбінату. Вони висловлювали слова вдячності за титанічну працю в такий складний для всієї країни час, зичили міцного здоров’я та благополуччя, міцно, по-гірницьки, стискаючи руки.

Вітаємо колектив Віталія Федорова, наших славетних гірників, які тримають гірничий тил України!

Слава Україні! Слава нашим гірникам!