894

Сьогодні відзначається день сили й могутності української армії – День Збройних Сил України.

Цього дня, в перший рік незалежності, Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Збройні сили України». А в 1993 році цю дату проголосили національним святом, як нагадування про незламність українських захисників.

Сьогодні Збройні Сили України – це тисячі високопрофесійних солдатів, сержантів, офіцерів та генералів, які виконують важливу місію, захищаючи суверенітет і незалежність нашої держави та демонструючи приклад мужності і патріотизму.

Загартовані в боях із російським агресором українські військові щодня демонструють всьому Світові стійкість, непереможний характер, відвагу та мужність, доводячи, що немає такої сили, яка може здолати волю до Перемоги.

Бути військовим України – це справа, яка вимагає високого професіоналізму, особливої відповідальності, принциповості та державницької позиції. Реалії сьогодення вимагають від Збройних Сил України високої бойової готовності, стійкості та героїзму, прийняття ефективних, оперативних рішень. Кожен українець у цей непростий для нашої країни час усвідомив, наскільки важливою є міцна, сильна та обороноздатна армія.

Ми дякуємо кожному, хто стоїть на захисті українських кордонів, цілісності, неподільності та єдності нашої країни. Ми дякуємо вам за те, що в нашому цивільному житті маємо змогу навчатися, працювати, піклуватися про родини та продовжувати розбудовувати нашу країну, навіть в умовах повномасштабної війни.

Виявлений вами патріотизм, висока професійна майстерність та відданість України під час виконання бойових завдань – є взірцем для наслідування майбутніх захисників нашої Держави.

Ми з сумом схиляємо голови та пам’ятаємо кожного, хто у цій боротьбі поклав своє життя за наш мир і спокій.

Дякуємо вам, захисники й захисниці, за вашу хоробрість, силу й безмежну любов до Батьківщини.

Бажаємо вам та вашим родинам незламної віри, достатку, вдачі, перемог і нових звершень в ім’я зміцнення обороноздатності Української держави!