56

Євгеній Сидоренко

Євгеній Сидоренко

785-й день війни... Україна майже щохвилини здригається від запусків ракет та "прильотів" ворожих артилерійських снарядів.
Сьогодні Марганець та Червоногригорівська селищна громада знову в траурі, адже захищаючи Державу, загинув на війні Сидоренко Євгеній Юрійович - молодий хлопець, люблячий чоловік та вірний син своїх батьків...
Йому було всього 25 років, а вільне, незалежне майбутнє Євгенія майоріло планами...
У 2018 році Євгеній Юрійович закінчив Нікопольський технікум Національної металургійної Академії України, й отримав диплом за спеціальністю "Обслуговування та ремонт обладнання металургійних підприємств", здобувши кваліфікацію техніка з експлуатації та ремонту обладнання.

Але він мріяв опанувати ще одну досить цікаву професію – шахтаря. Тому одразу після закінчення учбового закладу Євгеній влаштувався у Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат підземним машиністом конвеєра на шахту #3/5.
В червні 2019 року Євгенія призвали до лав Збройних сил України, для проходження строкової військової служби. Через рік він повернувся до комбінату, але мирне життя тривало недовго...
На фронт Євгенія Юрійовича мобілізовано майже від початку повномасштабного вторгнення, у 2022 році.
Війна – це завжди горе та біда, але Євгеній Юрійович залишався позитивним хлопчиною. Він надихався на життя та спонукав робити це своїх побратимів. Євгенію подобались музика, гра на музичних інструментах та спорт.
Він просто любив життя, але підступний ворог залишив молоду дружину без чоловіка, а батьків без єдиної дитини...

Стрілець 1-го відділення 3-го взводу оперативного призначення 14-ї роти оперативного призначення (на бронетранспортерах) 3-го батальйону оперативного призначення, старший солдат Євгеній Юрійович Сидоренко героїчно загинув в районі н.п. Спірне (Бахмутський район, Донецька область) від чисельних осколкових поранень.


Прощання з Героєм "На щиті" відбудеться в Червоногригорівській селищній громаді 19 квітня о 11.00 за адресою: вул.Ломоносова, буд.2.


Жорстока війна обірвала життя ще одного молодого парубка… З кожною секундою все гостріше відчувається кривавий подих війни і з кожним разом все невимовнішим стає біль за кожним полеглим Героєм!
Адміністрація, профспілковий комітет та всі працівники Марганецького гірничо-збагачувального комбінату висловлюють щирі співчуття родині та близьким Євгенія Юрійовича Сидоренка! Всі ми знаходимось в неоплатному боргу перед сім’ями загиблих військових.
Доземний уклін Захиснику за жертовний подвиг в ім’я вільної та незалежної України!