1100

Підсумки роботи Марганецького гірничо-збагаувального комбінату за вересень.

Завершився перший місяць осені 2023 року, а отже можна підвести підсумки роботи Марганецького гірничо-збагачувального комбінату.

Наразі Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат дещо знизив свої виробничі спроможності, але це не завадило у вересні показати гарний результат, особливо з видобутку сирої марганцевої руди.

Так, шахтами комбінату план з видобутку руди перевиконано на 3173 тонни – всього підземними видобувними цехами видано з надр понад 29,5 тисяч тонн руди. Згідно цього, шахти показали гарний результат, не дивлячись на те, що кожна з них потерпала від нестачі персоналу.

З видобутку сирої марганцевої руди шахта №3/5 відпрацювала з "плюсом" у 1140,3 тонни – з надр видано на-гора 4140,3 тонни при запланованих 3 тисячах (138%).

В останній тиждень вересня гірничий колектив шахти №3/5 займався роботами з перемонтажу вибою, а також демонтажу двох приводів, а ще вигону комбайну КДР з обвідної виробки №1. З жовтня розпочались роботи з консервування шахти, задля збереження гірничого обладнання.

Планові показники з видобутку сирої марганцевої руди у вересні шахта №9/10 виконала. Весь місяць гірників супроводжували часті виходи з ладу гірничого обладнання, його перегони і перекріплення гірничих вибоїв. Не дивлячись на це, з надр видобуто 9423,1 тонн руди, при запланованих 8500 тисячах тонн (110,9%). Щодо гірничопрохідницьких робіт – шахта №9/10 нарізала 106 погонних метрів, при запланованих 100 метрах (106%).

Гірничий колектив шахти №14/15, враховуючи ситуацію, яка склалася в нашій країні, б'є свої рекорди, підтримуючи звання передового підземного видобувного цеху. Тому не дивно, що місячні плани з видобутку руди постійно виконуються. Вересень гірникам "чотирнадцятої" дався дуже складно, адже для цієї шахти план з видобутку руди був найвищім – 14900 тонн. Однак з такими показниками гірники впоралися на гідному рівні, видавши на-гора 16,01 тисяч тонн руди (107,4%). План з нарізних робіт виконаний на 125,5%. Тобто у вересні прохідники "чотирнадцять-п’ятнадцять" пройшли 69 погонних метрів, при запланованих 55 п.м.

Весь вересень 5-тисячний роторний комплекс знаходився на ремонті, через це план з конвеєрного розкриву Грушівським кар’єром не виконувався. Впродовж останнього тижня вересня на 5-тисячнику проводилися: демонтаж системи змащування редуктора ротора, на відвалоутворювачі – роботи з розбирання редуктора барабана живлення та вулканізація стрічки на вибійному конвеєрі №3.

З перевиконанням плану кар'єр відпрацював з переєкскавації гірничої маси – план виконано на 101%, тобто безтранспортним методом переміщено 50,50 тисяч кубометрів гірничої маси. Автотранспортний розкрив минулого місяця Грушівський кар’єр не виконував.

Також в останній тиждень минулого місяця проводились ремонтні роботи на крокуючих екскаваторах кар’єру. На машинах №№ 69 та 116 виконувались роботи з монтажу водовода на дорозі №6 із заміною двигуна насосної установки, на КЕ №138 – влаштування траси ходу, утяжка рейкового кола, а машини №№ 67 та 395 готувались до переходу на стоянку.