901

.

.

Цього тижня від сумної звістки здригнулась Червоногригорівська селищна територіальна громада – 5 березня, поблизу населеного пункту Авдіївка (Донецька область), обірвалося життя Ковальова Євгенія Григоровича – Захисника з Червоногригорівки...

Майже з самого початку повномасштабного воєнного вторгнення росії на територію України, 11 квітня 2022 року, Євгеній Григорович вступив у лави Збройних сил України, задля захисту своїх рідних та близьких людей від навали російських загарбників.

Під час мирного життя Євгеній Григорович працював слюсарем черговим та з ремонту устаткування на дільниці підземних монтажів, вулканізації та зовнішніх ремонтів Марганецького гірничо-збагачувального комбінату. Проте в його трудовій книжці невелика, але досить насичена біографія.

У 1995 році Євгеній Григорович влаштувався у Нікопольське відкрите акціонерне товариство "Металургсервіс", де працював слюсарем-ремонтником до 1997 року. З 2001 року Євгеній Григорович працював слюсарем черговим та з ремонту устаткування у ВАТ "Кривбасрудоремонт", а у 2005-му влаштувався у Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат слюсарем черговим та з ремонту устаткування на дільниці підземних монтажів, вулканізації та зовнішніх ремонтів.

Земляки кажуть, що Євгеній Ковальов гідно і відповідально ніс службу, був старшим сапером. Він мав багато планів на майбутнє, яким не судилося здійснитися. Євгеній Григорович потрапив під ворожий артилерійський обстріл, і, на жаль, помер у шпиталі від отриманих важких поранень.

Він загинув при захисті Батьківщини, виявивши стійкість та мужність під час виконання бойових завдань, відданий військовій присязі на вірність Українському народу.

Адміністрація та профспілковий комітет Марганецького гірничо-збагачувального комбінату висловлюють щирі співчуття родині та близьким людям Євгенія Григоровича. Важко знайти такі слова, які б змогли зменшити душевну біль від втрати рідної людини…


Поділяємо горе родини загиблого військового та разом з ними схиляємо голови у великій скорботі.

Нехай світлі спогади про Євгенія назавжди залишаться у серцях земляків.

Ми повинні завжди пам’ятати, якою дорогою ціною нам дістається кожна хвилина мирного життя та незалежність України.

Вічна і світла пам’ять Захиснику України!