1163

Робота МГЗК за минулий тиждень

Виробничій травматизм

19 травня у 24-му південному виїмковому штреку шахти №14/15, в момент встановлення чергової рами металевого кріплення, стався нещасний випадок з гірником очисного забою 5-го розряду. Це відбулося в наслідок падіння брили з покрівлі виробки. Після проведення рентгенографії в Марганецькій міській лікарні постраждалому встановлено діагноз – перелом четвертої плюсневої кістки лівої стопи.

Запобігання спроб розкрадання ТМЦ комбінату

16 травня робітники транспортного бюро та спеціалісти бюро економічної безпеки провели огляд п’яти самоскидів HOWO. Два з них знаходились у Грушівському кар’єрі, два – в автотранспортному цеху і один – на Грушівській збагачувальній фабриці. При огляді кабін самоскидів було виявлено пристосування для підмотування показників спідометру та для зливу палива під час руху автомобіля. Також у двох кабінах цих автомобілей виявлено пластикові каністри ємністю 20 літрів, частково заповнених дизельним паливом. Загальна кількість дизпалива склала 20 літрів.

Проводиться подальша службова перевірка.

22 травня інспектор бюро економічної безпеки на стоянці приватного транспорту біля залізничної станції "Грушівська", при огляді легкового автомобіля, виявив на передньому сидінні водія рюкзак, в якому знаходилось сім пластикових пляшок, ємністю по три літри кожна. Перевіркою встановлено, що власником цього автомобіля є машиніст тепловозу залізничного цеху.

Загальний об’єм злитого з тепловозу палива склав 21 літр.

Підземні видобуткові цехи

Протягом минулого тижня всі підземні видобуткові цехи справлялися зі своїми встановленими плановими показниками.

У звітний період шахта №3/5 працювала злагоджено. Проте в нічну зміну вівторка план з прохідки гірничих виробок було не виконано через захворюванність персоналу та вихід з ладу породонавантажувальної машини. Разом з основною роботою гірники продовжували виконувати роботи по перекріпленню ЛК-42, а у минулі вихідні вони займались вигоном видобуткового комбайну із 15-го західного штреку.

Шахта №9/10 стабільно виконує встановлені для цеху зобов'язання – у звітний тиждень видобуток сирої марганцевої руди та прохідка гірничих виробок велися без перебоїв. Минулої середи у західному відкатному вибої виконувалось перекріплення виробки, а в 15-му південно-західному продовжувались роботи з балансування.

Шахта №14/15 усі встановлені планові показники як з видобутку руди, так і з прохідки гірничих виробок у звітний тиждень виконала. Проте нічна зміна понеділка план не виконала через простій СК-54, на якому з боку двигуна вийшов з ладу підшипник. Минулого тижня гірники займалися роботами у південно-західному штреці, а в 1-му північно-східному – зривом рейок та настилом трапів.

Ремонти в Грушівському кар’єрі

Грушівський кар’єр успішно виконує встановлені планові зобов’язання, навіть попри проведення деяких запланованих ремонтних робіт.

Наприклад, через те, що в денну зміну минулого понеділка на 5-тисячному роторному комплексі не було персоналу, ремонтна бригада кар’єру займалась заміною комірки на кроні живлення перевантажувача, з середи були розпочаті роботи з нарощування 1-го вибійного конвеєра, а на одному з бульдозерів цеху виконувалась заміна патрубка в системі охолодження. Також з понеділка зупинено екскаватор JSB для ремонту водяного насосу та заміни помпи.

Грушівська збагачувальна фабрика

У звітний період Грушівська збагачувальна фабрика працювала з невеликими перебоями. Добові плани протягом звітного тижня не виконувались через відсутність руди з Грушівського кар’єру. Керівництво збагачувальної фабрики прийняло рішення – під час простою виконати роботи з монтування засуву на водопроводі ГЗФ-1, а також більшу увагу приділити ремонтам ГЗФ-2, що заплановані графіком.