820

Жителі Нікопольського району, а точніше – прибережних зон, вже більше півроку потерпають від щонічних та щоденних обстрілів російської армії. На вулиці та подвір’я, в житлові квартали та будинки Нікопольщини "прилетіли" та розірвалися вже сотні або навіть тисячі ворожих снарядів. Багато осель понівечені уламками, а також багато осель зовсім не придатні для життя. Такою є війна росіян з мирним населенням прибережних територій – цинічна, ненависна і вже така довготривала...

Наприкінці 2022 року росія, країна-агресорка, вкотре завдала удару з важкої артилерії та систем реактивного залпового вогню по мирному населенню Марганця. Грудневого ранку значних пошкоджень зазнала п’ятиповерхівка, яка розташована в сучасному центрі міста. Тоді ворожий снаряд влучив у дах будинку, пробивши техповерх і стелю житлової квартири, та дивом не поранивши людей, які знаходились у квартирі.

Власники постраждалих квартир розповіли, що допомогу на ремонт квартири вони отримали, звернувшись з відповідною заявою до виконкому, проте бетонні плити, які були наскрізь пробиті артилерійським снарядом, самостійно відновити підрядна організація не мала змоги. Один з власників постраждалих квартир є робітником Марганецького гірничо-збагачувального комбінату, і тому він звернувся по допомогу до керівництва містоутворюючого підприємства.

Вже 27 січня 2023 року біля понівеченої п’ятиповерхівки працювала спец-техніка Марганецького ГЗК – автокран МАЗ КС-557027-F, який разом з підрядною організацією вкладав бетонні плити на даху будівлі.

"Велику подяку висловлюю керівництву Марганецького гірничо-збагачувального комбінату за те, що підприємство не залишається осторонь від проблем своїх працівників, та всім тим, хто допомагає нам відновити пошкоджене житло. Завдяки таким людям ми вже дуже скоро повністю ліквідуємо наслідки обстрілу того страшного ранку. А поки Україна бореться, ми будемо й надалі тримати гірничий стрій на гідному рівні!", – говорить власник постраждалої квартири, працівник АТ "Марганецький ГЗК".