923

Пошкоджена власність комбінату

При артилерійському обстрілі з берега тимчасово окупованого Енергодару російським військом, який стався 3 вересня, в районі одного з блок постів було пошкоджено автомобіль загону охорони Марганецького гірничо-збагачувального комбінату. Кузов автівки зіпсовано в двох місцях, а також розбите бокове скло. Люди не постраждали.

Робота підземних видобувних цехів

З початку вересня всі підземні видобувні цехи Марганецького гірничо-збагачувального комбінату виконують свої встановлені планові зобов’язання.

Показники з видобутку руди шахти №3/5 – в плані. Проте минулого тижня нічна зміна п’ятниці план недовиконала через зупинку вибою на виконання ручних робіт. Продовжуються монтажні роботи в цьому цеху – за звітний період було зварено привід телескопу в 3-му північному штреку, а у 16-му західному вимощено кінцеву станцію на 185-му пікеті.

Також шахта №3/5 досить вдало закрила планові показники минулого місяця. В серпні з надр гірники видали на-гора 6200 тонн сирої марганцевої руди (108,8%), а її якість становила 102,5%.

Шахта №9/10 стабільно виконує планові показники як з видобутку руди, так і з гірничопрохідницьких робіт. Разом з тим проводились роботи з перекріплення гірничих виробок. Минулого тижня прохідницькі бригади займалися перекріпленням 14-го південно-західного штреку. Ці роботи, згідно плану виробництва, закінчені в строк, після чого гірники приступили до виконання прохідницьких робіт.

Серпень "дев’ять-десять" також відпрацювала на гідному рівні. План з видобутку сирої марганцевої руди шахта закрила з показником 125,3%, а якість цієї руди склала 101,9%. Нарізні роботи виконані з показником в 115% до встановленого плану.

Планові показники з видобутку сирої марганцевої руди на шахті №14/15 знаходяться в плані, але нічна зміна на понеділок до плану не дотягнула через перегін та розкрутку гірничого обладнання по 24-му південному виїмковому штреку, а в середу, на тій же дільниці, був "мінус" 30 тонн через перегін та перешив внутрішнього стику.

Досить насичений тиждень видався на шахті №14/15 через монтажі. Минулої семиденки гірники займалися ставом конвеєра 1-го північного вибою – його повністю змонтовано, завулканізовано 5 стиків стрічки Б-650 та розпочато монтаж телескопу. На 4-му панельному відкотному завершено перекріплення 6 окладів під розширення та розпочаті роботи з монтажу привідної станції.

В серпні шахта №14/15 закрила план з видобутку руди на 105%, а гірничопрохідницькі роботи – на 120%.

Ремонти в Грушівському кар’єрі

На початку минулого тижня 5-тисячний роторний комплекс було зупинено на регламентні роботи, основними з яких стали: розкрив пошкоджених металоконструкцій нижньої рами, демонтаж приводного барабану, чищення та перевірка системи змащування редукторів перевантажувача. Наразі комплекс знаходиться в роботі.

Продовжуються ремонті роботи на крокуючих екскаваторах, поки вони знаходяться на чергуванні. Так, минулого тижня на крокуючому екскаваторі №2 виконано ремонт приводу підйомної лебідки, на машині №67 відремонтовано двигун підйому, а на 69-ій – вертикально-поворотний вал. Також минулого тижня крокуючий екскаватор №138 був задіяний на подовженні водоводу озера "Південь", після чого на ньому виконувались роботи з контрутяжки кріплення секцій зубвінця.

Минулого місяця 5-тисячний роторний комплекс не виконав встановлені планові зобов’язання через низку ремонтних робіт. Так, в серпні план з конвеєрного розкриву закритий на 76%, в той час як автотранспортний та безтранспорний розкриви виконані в запланованих об’ємах. Загалом переміщення гірничої маси виконано в серпні на 103%.

Чудово відпрацював Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат і зі здачі чорного металобрухту.

В серпні цехи та підрозділи комбінату завезли на склад цеху виробництва та правки кріпильних матеріалів 26 тонн металобрухту, при запланованих 23 тоннах. Тобто всі підрозділи виконали свої планові завдання.