672

Трагічна звістка знову сколихнула Марганець: боронячи східні кордони нашої Держави від російських загарбників, поблизу населеного пункту Терни (Донецька область), загинув наш земляк – молодший сержант Бичков Андрій Сергійович.

Попри невеликий строк служби, Андрій Сергійович зумів показати високий професіоналізм у військовій справі. Він мужньо та гордо ніс звання воїна Збройних сил України та був славним гірником.

Свою трудову діяльність в Марганецькому гірничо-збагачувальному комбінаті Андрій розпочав стрілком загону відомчої воєнізованої охорони у 2002 році. Через три роки Андрій Сергійович перевівся на шахту №8 підземним гірником очисного вибою 5-го розряду, оскільки цьому сприяла освіта Героя, яку він здобув у Марганецькому гірничому технікумі, отримавши диплом за спеціальністю «Підземна розробка корисних копалин». На шахті №8 він працював до ліквідації підземного видобувного цеху, після чого у 2020-му він перевівся на шахту №9/10.

20 грудня 2023 року Андрія Сергійовича мобілізували до лав Збройних сил України, де він був командиром 3-го мотопіхотного відділення. Але багато чого Андрій не встиг зробити, адже 13 лютого 2024 року він, відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність, загинув в Донецькій області…

Жорстока війна обірвала життя ще одного марганчанина… З кожною секундою все гостріше відчувається кривавий подих війни і з кожним разом все невимовнішим стає біль за кожним полеглим Героєм-марганчанином!

Адміністрація, профспілковий комітет та всі працівники Марганецького гірничо-збагачувального комбінату висловлюють щирі співчуття родині та близьким Андрія Сергійовича! Всі ми знаходимось в неоплатному боргу перед сім’ями загиблих військових.

Доземний уклін Захиснику за жертовний подвиг в ім’я вільної та незалежної України!