1053

Щодня захисники та захисниці України мужньо боронять нашу землю та нищать ворога. Клята війна з росіянами щодня забирає на небеса найкращих синів і дочок. І це наші найболючіші, найтрагічніші втрати. Минулого тижня до Марганцю знову надійшла сумна звістка – біля села Никифорівка, що на Донеччині, віддав своє життя задля миру в Україні справжній Герой та Патріот своєї Держави, машиніст екскаватора 4-го розряду Грушівського кар’єру – ТРОІЦЬКИЙ Родіон Євгенійович. Він загинув захищаючи Україну від ворожої російської навали, щоб у його рідних та кожного з нас було майбутнє у мирній та незалежній країні.

Родіон Євгенійович відразу після закінчення Марганецького коледжу Національного технічного університету "Дніпровська політехніка", за спеціальністю "Підземна розробка корисних копалин", у 2018 році влаштувався учнем машиніста екскаватора Грушівського кар’єру Марганецького гірничо-збагачувального комбінату. Вже через чотири місяці він став машиністом екскаватора 4-го розряду.

У грудні 2019 року, згідно Закону України "Про військовий обов’язок та військову службу", Родіона Євгенійовича було призвано до лав Збройних Сил України на період проходження строкової військової служби, з якої він повернувся у червні 2021 року.

Працюючи й надалі у Грушівському кар’єрі, Родіона, як і всіх українців, 24 лютого настиг повномасштабний напад російської федерації на цілісність та суверенітет України. Тому 2 березня 2022 року Родіона мобілізовано до лав ЗСУ і він був вимушений знову взяти до рук зброю. А вже 5 травня життя Родіона трагічно обірвалось від дій ворога біля села Никифорівка Бахмутського району.

Родіон Євгенійович був спритним хлопцем. За період роботи у Марганецькому гірничо-збагачувальному комбінаті він завжди проявляв зацікавленість трудовим процесом, який давався йому легко та без напруження. Він був справедливим, товариським та доброзичливим, за що його щиро любили оточуючі, і таким Родіон залишиться назавжди в пам’яті марганчан.

У п`ятницю, 5 серпня, присутні зі смутком та сльозами на очах провели в останній путь молодого солдата Родіона Євгенійовича Троіцького, Патріота України, громадянина, який пішов захищати свою Державу від наступів росії – країни терористки і агресора, та віддав найцінніше – життя задля наближення Перемоги України у цій кривавій війні...

Родіону був 21 рік. Його, на жаль, коротка життєва дорога заслуговує якнайбільшої шани і поваги, і вона є взірцем служіння своїй Батьківщині.

Одвічна Слава Герою! Одвічна пам'ять відважному захиснику!

Висловлюємо глибокі співчуття рідним, близьким та побратимам Родіона.

Герої не вмирають!