1112

Минулого тижня Марганець втратив ще одного Героя... Захищаючи Донецьку область, своє життя за свободу нашої Держави віддав Захисник України, гірник Марганецького гірничо-збагачувального комбінату –

ОНОПРІЄНКО Дмитро Юрійович.

Ще у 1993 році Дмитро Юрійович вступив до Марганецького гірничого технікуму, де отримав диплом за спеціальністю "Експлуатація і ремонт гірничого електромеханічного обладнання і автоматичних пристроїв". Вже у 96-му році він познайомився з Марганецьким гірничо-збагачувальним комбінатом, а точніше – з Грушівським кар’єром, де проходив виробничу практику. Потім, як і багато наших юнаків, Дмитра Юрійовича призвали на службу до лав Збройних сил України, звідки він повернувся у званні старшого сержанта.

Одразу після проходження військової служби Дмитро Юрійович працевлаштувався у Марганецький ГЗК гірником 2-го розряду на шахту №1-"біс". Трохи пізніше він на тій же шахті трудився підземним електрослюсарем черговим та з ремонту устаткування. За тією ж професією, але з підвищенням розряду, Дмитро перевівся на шахту №9/10. В цей же період він пройшов курси у відділі технічного навчання Марганецького ГЗК і отримав професію підземного гірника очисного забою 5-го розряду. Починаючи з 2004 року Дмитро Юрійович працював гірником на "дев’ять-десять". Також він не був осторонь і соціального життя цеху – Дмитро брав активну участь у колективному дозвіллі шахти, приймаючи виступаючи у спортивних змаганнях серед цехів і підрозділів комбінату.

У 2016 році Дмитро звільнився з містоутворюючого підприємства і поїхав на заробітки за кордон. Проте з гірницькою діяльністю він не розлучився –працював підривником та кріпильником на шахтах.

Повернувшись у Марганець, Дмитро влаштувався слюсарем-ремонтником на Марганецькому рудо-ремонтному заводі, а пізніше – слюсарем черговим та з ремонту устаткування на дільниці магнітної сепарації.

18 травня 2022 року Дмитро Юрійович повернувся у Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат. Він влаштувався на шахту №14/15 підземним кріпильником. Трохи менше ніж через місяць його, як вірного громадянина нашої Держави, мобілізовано до лав Збройних сил України. Та 20 липня життя Дмитра Юрійовича трагічно обірвалось...

Через постійні обстріли нашого району вшанування пам’яті загиблого Героя відбулося згідно з військовим протоколом на центральному кладовищі Марганця 24 липня.

Нажаль, війна забирає найкращих синів та дочок України... Ніколи не пробачимо це російським окупантам!

Глибоко сумуємо та співчуваємо рідним і близьким Дмитра Юрійовича Онопрієнка. Щира вдячність сім’ї Героя за те, що виховали справжнього Патріота та захисника Держави. Жодними словами не втамувати пекучий біль втрати...

Вічна слава та пам’ять Герою України!