890

Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат – потужне підприємство Марганця, яке наразі переживає складні часи.

Безпека та цілісність Марганецького ГЗК цілком залежить від роботи внутрішніх служб режиму та безпеки, яку з жовтня 2023 року очолює заступник голови правління з режиму та безпеки комбінату Андрій Іванович КАРГАЄВ.

Андрій Іванович Каргаєв

Андрій Іванович Каргаєв

Андрій Іванович – людина нова не лише в комбінаті, а й нашому місті. Проте з перших днів роботи він почав діяти в усіх напрямках, задля збереження товарно-матеріальних цінностей підприємства, особливо під час призупинки робіт Марганецького ГЗК з видобутку та переробки сирої марганцевої руди, тобто – в період простою.

Одразу зрозуміло, що ця людина має стійкий характер, цінні знання та мету у виробничій діяльності. Проте давайте трохи ближче познайомимось з Андрієм Івановичем, адже розповісти про нього є що.

Насамперед почати треба з того, що Андрій Іванович Каргаєв народився у Бердянську, в сім’ї військовослужбовця.

Андрій Каргаєв розпочав свій військовий шлях офіцера в 1992 році, після закінчення Одеського вищого військового артилерійського командного училища. Молодим лейтенантом він прибув для проходження служби в рідну частину у місті Запоріжжя, яка входила у склад Національної гвардії України.

У 2011 році Андрія Івановича призначено командиром 23-ої окремої бригади, з батальйонами, які входили в його підпорядкування: 1-ий патрульний батальйон (м. Запоріжжя), 2-ий патрульний батальйон (м. Мелітополь), 3-ій патрульний батальйон ( м. Бердянськ), 4-ий патрульний батальйон (м. Енергодар), та військова частина №3026 Національної гвардії України.

Очоливши дану бригаду, Андрію Івановичу вдалося збудувати міцний колектив, зберегти й удосконалити вміння і навички керівництва і особового складу при виконанні службових і бойових завдань. Це є одним з найважливіших факторів командирських якостей для військового колективу, особливо в умовах збройного протистояння на Сході України.

У 2014 році, з наближенням лінії фронту до Маріуполя, під Широкиним, 23-тя бригада, на чолі з Андрієм Каргаєвим, виконувала завдання задля збереження безпеки на території України. Там Андрій Іванович отримав осколкове поранення від міни, але після тривалого лікування він знову став до служби.

Так було до 2018 року. Потім до 2020 року Андрій Іванович був заступником начальника південно-одеського територіального управління і виконував завдання командира угрупування Національної гвардії України ООС (АТО) «Схід», від Урзуфа до Краматорська. Там в підпорядкуванні знаходилось близько 10 тисяч військовослужбовців Національної гвардії України та полку «Азов».

В 2020 році наслідки поранення 2014-го дали про себе знати і тому Андрій Каргаєв був змушений звільнитися з військової служби.

Півтора роки тому Андрію Івановичу надійшла пропозиція зайняти посаду заступника директора з економічної безпеки на Нікопольському феросплавному заводі. Тоді він побачив, що крім основного фронту є і тиловий.

У жовтні 2023 року Голова правління АТ «Марганецький ГЗК» Олексій Алєксєєнко запропонував Андрію Каргаєву очолити службу економічної безпеки містоутворюючого підприємства Марганця, і він погодився.

– Марганецький ГЗК – складне підприємство, з точки зору того, що його цехи та підрозділи знаходяться на великій території, – говорить Андрій Каргаєв. – Але сили служби економічної безпеки нашого підприємства направленні на збереження ТМЦ комбінату в період простою, адже охочих легкої наживи, особливо під час війни, дуже багато.

Примітка: Цивільні особи, які вчиняють викрадення речей у фізичних чи юридичних осіб в умовах воєнного стану, вчиняють не мародерство, а злочини проти власності, зокрема крадіжку, грабіж.

Вчинення злочинів проти власності в умовах воєнного стану є обставиною, що обтяжує відповідальність.

Зокрема, крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, карається позбавленням волі від 5 до 8 років (ч. 4 ст. 185 КК України), а грабіж, вчинений в умовах воєнного стану, – позбавленням волі на строк від 7 до 10 років (ч. 4 ст. 186 КК України).

Андрій Іванович – дуже цікава, неординарна та відповідальна людина, яка має не тільки звання полковника, а й деякі особливі нагороди.

В 2016 році за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку в зоні ООС (АТО) Андрій Іванович став кавалером Ордену Данила Галицького, а також він має звання «Почесний громадянин міста Бердянськ», яке отримав за активну допомогу місцевій владі у забезпеченні охорони громадського порядку, коли батальйон Андрія Івановича дислокувався у Бердянську.

Вітаємо Андрія Івановича Каргаєва у дружній родині Марганецького гірничо-збагачувального комбінату та сподіваємось на довгу, плідну працю!

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ РОБІТНИКІВ КОМБІНАТУ

Наразі пропрацьовуються варіанти розширення штату загону внутрішньої охорони комбінату, задля патрулювання територій, а отже, робітники комбінату, які хочуть працювати та отримувати заробітну плату в період простою, можуть звертатися за адресою: вул. Єдності, 62, кабінет №1, з метою уточнення інформації щодо переводу та працевлаштування.